Michal Valentík: Peníze se v investicích přesouvají od netrpělivých k trpělivým

Během pandemie nalila do ekonomiky americká centrální banka (FED) tolik peněz jako za celou svou více jak stoletou historii. Podobné to bylo po celém světě. To je jedna z jisker, která zapálila aktuální inflační požár. Při jeho hašení začaly centrální banky zvedat úrokové sazby, což poslalo dolů akcie, dluhopisy a další aktiva. „Díval jsem na statistiky 150 let nazpět a rok 2022 byl pro vyvážená portfolia nejhorším v historii,“ říká Michal v podcastu.

Mnoho akcií zásadním způsobem propadlo a týká se to jak firem, o jejichž výkonnosti lze úspěšně pochybovat, tak i velmi ziskových a zavedených firem, které se dnes ocitají ve výrazné slevě. Jak to využít při investování s klienty a čemu se na druhou stranu jako poradce vyhýbat obloukem? Poslechněte si náš podcast, kde se Michal mimo jiné podělí o svůj názor na budoucnost kryptoměn, přiblíží, v čem vám kryje Broker Trust záda, nebo přidá tipy na literaturu, která by ve vaší investiční knihovničce neměla chybět. 

Další příspěvky

ČNB počtvrté snížila sazby. Které hypotéky zlevní?

ČNB zachovává ve snižování úrokových sazeb opatrnější přístup, přestože i v březnu se meziroční inflace držela u dvouprocentní hranice, na kterou centrální bankéři dlouhodobě cílí. Při výraznějším snižování sazeb