Karel Kořený ,,Poradce, který se nevzdělává, je druh na vyhynutí“ + SOUTĚŽ pro finanční poradce

Karel Kořený, který byl hostem Alice Tomanové v 7. díle podcastu BTčko, ve finančním světě působí nejen jako úspěšný poradce, ale také jako školitel. Mimo jiné zakládal a řadu let byl partnerem ve společnosti KFP. Společně se svou rodinou poskytuje finanční poradenství klientům, ale zásadně se také zaměřuje na zvyšování finanční gramotnosti, a to i pomocí stolní hry Finanční svoboda, kterou vymyslel.

A máme i zajímavou soutěž pro všechny finanční poradce! Právě o tuto oblíbenou deskovou hru, které se prodalo už přes 16 000 kusů, můžete soutěžit. Stačí, když správně odpovíte na otázku: „Kolik let zkušeností s financemi v průběhu života rodiny hra Finanční svoboda simuluje?“ Nápovědu uslyšíte v podcastu. Ze správných odpovědí náhodně vylosujeme jednoho výherce, kterému hru pošleme. Formulář pro vyplnění odpovědi najdete na konci článku. Odpovědi lze posílat do 30. listopadu 2022. Pravidla soutěže naleznete ZDE.

Úroveň znalostí finančních poradců podle Karla Kořeného prošla v posledních letech velkým vývojem, ale stále jsou mezi nimi značné rozdíly. „Za nejnebezpečnější považuji takové poradce, kteří sice něco vědí, ale myslí si, že vědí všechno a vystupují tak i před klienty, pro které to může mít vážné následky,“ říká. 

Ve financích a vzdělávání podle Karla Kořeného platí, že kdo chvíli stál, stojí opodál. „I zkušení poradci, které můžeme považovat za skutečnou špičku oboru, se kontinuálně vzdělávají a sami cítí, že si potřebují vyměňovat informace s ostatními, aby udrželi krok s dobou. Od poradců, kteří se nebudou chtít vzdělávat, budou postupně klienti odcházet,“ dodává.

V podcastu se také dozvíte:

Mají ve stolní hře Finanční svoboda lepší výsledky děti, finanční poradci, nebo bankéři?

Proč Karel Kořený přirovnává finanční produkty k muzikantům?

Ve které produktové oblasti mají finanční poradci největší rezervy?

Na co by se měli zaměřit začínající poradci?

Nebo jaké to je, když vám dělá finančního poradce vlastní dcera…

Soutěž o hru Finanční svoboda

Uveďte správnou odpověd na soutěžní otázku.


Jsem finanční poradce/poradkyně.

Souhlasím s pravidly soutěže.
Pravidla soutěže.

Další příspěvky